måndag 18 februari 2013

Hemmahelg

En lugn helg hemma med en hög filmer och en bra bok, har varit helt rätt i denna trista årstid. Det är också en bra bonus när den innehåller god mat och gott sällskap.

Laxfiske i Jemen 2+
Searching for Sugarman 4
Tinker, Tailor, Soldier, Spy 3+
Berätta inte för någon 4-

Laxfiske i Jemen passar när man bara vill vila ögat på något utan att engagera hjärncellerna alltför mycket, den är trevlig men gör inte något djupare intryck. Searching for Sugarman är en intressant historia och man blir fascinerad av denna ödmjuke amerikan som blev en superstjärna i Sydafrika utan att veta om det. En man som betytt mycket för många i kampen mot apartheid. Tinker Tailor, Soldier, Spy, krävde som jag förväntade min fulla uppmärksamhet för att inte tappa viktig information. Hoppet i tid störde tyvärr berättandet i en annars rätt snygg och välspelad film. Slutligen en fransk thriller som avlslutande helgen helt rätt. Berätta inte för någon var spännande, obehaglig och vacker.

Och boken är När döden kom till Pemberley av P.D James. En mysdeckare där man åter igen får träffa Mr Darcy o Elizabeth Darcy fd Bennet.

Och det goda sällskapet börjar på J






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar